22 FEBRUARI 2017 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS spoorlopers prorail spoorwegmuseum utrecht 

Lopers langs het spoor: Voel het gevaar!


22 / 02 / 2017
Utrecht

Steeds meer mensen zien de gevaren van het spoor niet en komen er te dicht bij. Zo veroorzaken ze een ‘olievlek’ van vertragingen waar 18.000 mensen per dag mee te maken krijgen, maar erger nog: ze brengen daarmee zichzelf en anderen in gevaar. ProRail heeft zich, als beheerders van het spoor, dit probleem aangetrokken en samen met het Spoorwegmuseum slaan ze de handen ineen om ‘spoorlopers’ bewust te maken van de gevaren. Met die vraag kwamen ze bij Pronk terecht. Wij stelden om een beleving te maken die je direct op je gevoel aanspreekt en je het gevaar echt laat voelen. Deze beleving begint al aardig wat publiciteit te verzamelen. Zo is er over geschreven in het AD, in de Metro en er was een leuk item in het Jeugdjournaal. Op Youtube staat een filmpje van Spoorwegmuseum wat een aardig beeld geeft, maar om het te kunnen ervaren dan zul je toch echt naar het Spoorwegmuseum moeten. i.s.m. Kloosterboer Decor en Yipp.

Pronkstuk Castellum Hoge Woerd


09 / 02 / 2017
Rotterdam

Op woensdag 25 februari organiseerden we een ‘Pronkstuk’. Een bijzonder kijkje achter de schermen bij onze ‘vijf-sterren’ tentoonstelling in Castellum Hoge Woerd. Voor ons een spannende dag want het was voor ons de eerste keer, maar afgaand op de reacties zeker niet de laatste keer. Elf graden maakte voor ons een prachtige aftermovie zodat we nog eens na kunnen genieten van deze bijzondere dag. Wil je ook een keer aanwezig zijn bij een ‘Pronkstuk’? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

13 JANUARI 2017 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS historie voetbal rotterdam kuip museum feyenoord 

Het nieuwe Feyenoord Museum is een schot voor open doel


13 / 01 / 2017
Rotterdam

Afgelopen vrijdag werd het vernieuwde Feyenoord Museum geopend. Het oude museum was gedateerd geraakt en kon niet blijven op plek waar het was in de Kuip. Het nieuwe museum bevindt zich aan de historische Olympiazijde, op steenworp afstand van het beeld van Coen Moulijn. De opening werd geleid door Peter Houtman en na mooie woorden van Ton Strooband (Manager Supporterszaken), Mark Koevermans (Commercieel Directeur) en Feyenoord coryfee Gerard Kerkum, werd uiteindelijk het lint doorgeknipt door Aad van der Laan, voorzitter van het museum bestuur en kon iedereen voor het eerst naar binnen. RTL maakte een item over de opening en het AD schreef er een leuk stuk over. Foto’s Feyenoord. i.s.m. Heijmerink Wagemakers, MCW en Skeep

Kijk binnen bij Keijsers interiors


01 / 12 / 2016
Venray

Toen vijf jaar geleden de activiteiten van Keijsers en Lundiform werden geïntegreerd werd besloten om de namen en logo’s van beide bedrijven te combineren. Toch merkten ze dat dit voor hun klanten niet helder was. Zij spraken van Keijsers of Lundiform. Er ontstond een behoefte aan helderheid. Schoon schip maken zonder het waardevolle verleden weg te gooien. Met die vraag werd Pronk bij het proces betrokken. Aan de hand van een aantal merksessies kwamen we tot de merkessentie. Van daar uit ontwikkelden we een nieuw logo, een frisse nieuwe beeldtaal en maakten we een film; Een dag in het leven van Keijsers. Neem alvast een kijkje op de 'sneak preview' website www.keijsersinteriors.com i.s.m. elfgraden en LRinternet

14 NOVEMBER 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS tentoonstelling erfgoed woerd hoge castellum 

Vijf sterren tentoonstelling Castellum Hoge Woerd


14 / 11 / 2016
Utrecht

In het Castellum Hoge Woerd opende al eerder de opstelling in het paviljoen rondom de romeinse rivierpraam De Meern I. Afgelopen maand kwam daar ook Museum Hoge Woerd bij. Het museum verteld het verhaal van ‘3000 jaar wonen en werken’ in Leidsche Rijn.

Het NRC schreef een prachtige vijf sterren recensie waar we natuurlijk zeer verguld mee zijn.

Kunnen de tentoonstellingmakers de geschiedenis ook tot leven wekken met veel gewonere voorwerpen, die soms niet meer zijn dan fragmenten en scherven? Het antwoord is volmondig: ja.

Meer over dit project hier.