Spoorlopers - doodlopers


01 / 06 / 2017
Spoorwegmuseum

De Spoorloper is een diorama waar (jonge) bezoekers op een speelse manier gewaarschuwd worden voor de gevaren van het spoor. Het project is een samenwerking tussen Spoorwegmuseum en ProRail. De Spoorloper is zo gemaakt dat hij kan reizen. Zo is hij in te zetten bij evenementen en voor educatieve doeleinden. In samenwerking met: YiPP en Kloosterboer Decor.

Film van Elf Graden

30 MAART 2017 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS

Airborne at the bridge geopend


30 / 03 / 2017
Arnhem

Op 30 maart werd het 'Airborne at the bridge' geopend. Een informatiecentrum rondom de slag om Arnhem en in het bijzonder de gevechten om de John Frostbrug. Met fenomenaal uitzicht op deze iconische brug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

Bij de feestelijke opening waren drie Arnhem veteranen aanwezig: Arthur Letchford, David Whiteman en Geoff Roberts. Arthur is een van de weinige veteranen die tijdens de Slag om Arnhem de brug heeft bereikt en op deze locatie heeft gevochten.

Meer over dit project hier. Met dank aan tracesofwar.com / Foto's Arjan Vrieze

22 FEBRUARI 2017 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS spoorlopers prorail spoorwegmuseum utrecht 

Lopers langs het spoor: Voel het gevaar!


22 / 02 / 2017
Utrecht

Steeds meer mensen zien de gevaren van het spoor niet en komen er te dicht bij. Zo veroorzaken ze een ‘olievlek’ van vertragingen waar 18.000 mensen per dag mee te maken krijgen, maar erger nog: ze brengen daarmee zichzelf en anderen in gevaar. ProRail heeft zich, als beheerders van het spoor, dit probleem aangetrokken en samen met het Spoorwegmuseum slaan ze de handen ineen om ‘spoorlopers’ bewust te maken van de gevaren. Met die vraag kwamen ze bij Pronk terecht. Wij stelden om een beleving te maken die je direct op je gevoel aanspreekt en je het gevaar echt laat voelen. Deze beleving begint al aardig wat publiciteit te verzamelen. Zo is er over geschreven in het AD, in de Metro en er was een leuk item in het Jeugdjournaal. Op Youtube staat een filmpje van Spoorwegmuseum wat een aardig beeld geeft, maar om het te kunnen ervaren dan zul je toch echt naar het Spoorwegmuseum moeten. i.s.m. Kloosterboer Decor en Yipp.

Pronkstuk Castellum Hoge Woerd


09 / 02 / 2017
Rotterdam

Op woensdag 25 februari organiseerden we een ‘Pronkstuk’. Een bijzonder kijkje achter de schermen bij onze ‘vijf-sterren’ tentoonstelling in Castellum Hoge Woerd. Voor ons een spannende dag want het was voor ons de eerste keer, maar afgaand op de reacties zeker niet de laatste keer. Elf graden maakte voor ons een prachtige aftermovie zodat we nog eens na kunnen genieten van deze bijzondere dag. Wil je ook een keer aanwezig zijn bij een ‘Pronkstuk’? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

13 JANUARI 2017 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS feyenoord museum kuip rotterdam voetbal historie 

Het nieuwe Feyenoord Museum is een schot voor open doel


13 / 01 / 2017
Rotterdam

Afgelopen vrijdag werd het vernieuwde Feyenoord Museum geopend. Het oude museum was gedateerd geraakt en kon niet blijven op plek waar het was in de Kuip. Het nieuwe museum bevindt zich aan de historische Olympiazijde, op steenworp afstand van het beeld van Coen Moulijn. De opening werd geleid door Peter Houtman en na mooie woorden van Ton Strooband (Manager Supporterszaken), Mark Koevermans (Commercieel Directeur) en Feyenoord coryfee Gerard Kerkum, werd uiteindelijk het lint doorgeknipt door Aad van der Laan, voorzitter van het museumbestuur, en kon iedereen voor het eerst naar binnen. RTL maakte een item over de opening en het AD schreef er een leuk stuk over. Foto’s Feyenoord. i.s.m. Heijmerink Wagemakers, MCW en Skeep