30 AUGUSTUS 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS merk branding identiteit nieuw 

Pronk merk-baar beter!


30 / 08 / 2016
Rotterdam

Pronk gaat vooruit. We blijven bevlogen ontwerpers, met een fascinatie voor goede verhalen en een drang om ze beleefbaar te maken. Maar we realiseren ons ook dat het belang van merkontwikkeling toeneemt en dit goede context biedt voor de belevingen die we ontwerpen.

Daarom versterkt Pronk zich met Twan Minten. Twan is een art director & ontwerper die zijn sporen heeft verdiend bij bekende bureau's als Studio Dumbar en Fabrique. Hij bouwde aan merken variërend van grote corporates tot retailers en not-for-profit organisaties. Bijvoorbeeld KPN, Essent, RTL Z, TEFAF, Giant Bicycles en Reinier de Graaf gasthuis. Vanuit die projecten en een brandmanagement studie aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij zich ontwikkeld tot een echte merkdenker.

Branding had altijd al de aandacht bij Pronk, maar met de komst van Twan krijgt dit onderwerp het gewicht dat het nodig heeft. Zo versterken we onze diensten: ontwerp, inhoud, proces en identiteit en kunnen we een breder scala aan klanten beter bedienen. Daarnaast is Twan ook gewoon een fijne vent die graag een keer op de koffie komt voor een goed gesprek over wat dat 'on-brand' nou eigenlijk betekent en waarom een mens meer dan 100 vintage stoelen wil bezitten. Stuur hem een berichtje op twan@pronkstudio.nl of bel hem bij Pronk op 010 767 0120 of direct via 06 25 28 83 89.

30 JUNI 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS vluchtelingen rotterdam museum verrotterdamst 

Dozen vol verhalen


30 / 06 / 2016
Rotterdam

In 'ons' Museum Rotterdam maakten we een tentoonstelling opgebouwd uit honderden kartonnen dozen en meters verpakkingstape over 'nieuwkomers' die inmiddels al helemaal 'Verotterdamst' zijn. In en op deze dozen vertellen een vijftal voormalige vluchtelingen hoe hun leven daarvoor was, hoe ze hun komst naar Rotterdam ervaren hebben en hoe ze hun leven hier weer opgepakt hebben. Deze tentoonstelling is nog tot 2 oktober te zien. i.s.m. Klief en Swoon

20 MEI 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS olympiazijde kuip museum feyenoord 

Hand in hand kameraden


20 / 05 / 2016
Rotterdam

We zijn er al een tijdje in het diepste geheim mee bezig, maar nu aan het einde van het voetbalseizoen komen we alvast met goed nieuws voor het nieuwe seizoen. In samenwerking met het Museum Bestuur en Heijmerink Wagemakers werken we aan het nieuwe Feyenoord Museum in de Kuip. Het nieuwe museum zal eind 2016 open gaan aan de historische Olympia zijde. Natuurlijk is er plek voor alle prijzen en voor historisch beeldmateriaal, daarnaast zal er meer aandacht zijn voor het ongrijpbare 'Feyenoord gevoel'. Hand in hand kameraden!

23 APRIL 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS draken tentoonstelling limburgs museum venlo stam ghent 

Draken in het museum


23 / 04 / 2016
Venlo

Afgelopen zaterdag opende de tentoonstelling Draken in het Limburgs Museum. Een tentoonstelling waar we met veel plezier aan hebben gewerkt; Want hoe doe je dat? Hoe breng je een draak tot leven in een museum? Op kleine schaal maakten we maquettes van de kop, een klauw, een vleugel en de staart en door een bestaand wandsysteem op z’n kant te zetten ontstond een lichaam. De bijbehorende soundscape brengt de draak tot leven. Nog tot eind oktober te zien in het Limburgs Museum. Daarna reist de draak door naar het STAM in Gent. i.s.m. Klief, Swoon en Skeep.

04 FEBRUARI 2016 | DISCIPLINE tentoonstellingen | TAGS opening standbeeld rotterdammers rotterdam museum 

De nieuwe reuzen van Rotterdam


04 / 02 / 2016
Rotterdam

Dit weekend (6 en 7 februari) gaat het vernieuwde Museum Rotterdam open in het Timmerhuis. Samen met het museum waren we verantwoordelijk voor de ‘etalage’ tentoonstelling: Rotterdammers in hun stad. Deze opstelling is baanbrekend omdat hij tot stand is gekomen zonder één collectiestuk. In de opstelling zetten we vijf ‘gewone’ rotterdammers letterlijk op een voetstuk en in de spotlights. Hiermee maken we de collectiestukken van de toekomst. De eerste lovende reviews stromen al binnen: Metro, NRC, Open Rotterdam, Uit Rotterdam. Kijk ook het item van ‘Hallo Nederland’ vanaf 8.35. Meer hier